Armbandsur för män

Dessa klockor förkroppsligar livsstilen i Monaco: elegans, högsta kvalitet och exceptionell skönhet. Varje armbandsur är ett förstklassigt exempel på högkvalitativ klocktillverkning. Genèvesigillet och komplikationer som till exempel tourbillonen eller den avancerade kronografen som gör det möjligt att starta om tidtagningen medan kronografen fortfarande är igång är slående bevis på detta faktum.

Armbandsur för kvinnor

Klockorna i kollektionerna för kvinnor från Ateliers deMonaco är armbandsur och smycke i ett. Den runda boetten till den klassiska och eleganta Ronde de Monte-Carlo Femme ger klockan en harmonisk form. Användningen av dyrbara material som till exempel roséguld, omkring 600 diamanter som pryder boetten och en urtavla av pärlemor förvandlar den här klockan till ett sant konstverk. I en del fall kan den avslutande bearbetningen för hand ta upp till 100 timmar för varje klocka.

Ett nytt underverk i de schweiziska klockornas värld

Ateliers deMonaco grundades 2008 av Pim Koeslag, Peter Stas och Robert van Pappelendam. Den nya tillverkaren och dess klockor svarar helt mot den anda och stil som präglar det suveräna furstendömet på den franska medelhavskusten. Varje modell poleras, borstas och graveras noggrant för hand. Den färdiga klockan är mer än bara ett armbandsur – den är ett mästerverk. Ateliers deMonaco är det femte märket som försetts med det prestigefyllda Genèvesigillet – ett kvalitetsmärke som härrör från traditionell urmakarkonst och tilldelas högkvalitativa klockmärken som är baserade i Genève. Patenterade teknologier som till exempel den ovanligt precisa tourbillonen ”eXtreme Precision 1 minute” är utomordentliga och saknar motstycke i branschen.

Filosofi

Precis som företagets motto ”Noblesse Oblige” antyder så är armbandsuren från Ateliers deMonaco av sällsynt kvalitet. De har en utomordentlig precision och består av de ädlaste materialen. Tillverkaren förenar traditionell hantverksskicklighet med innovativ teknik och kombinerar klassisk och elegant design med de mest moderna egentillverkade urverken.

Hantverksskicklighet och innovation

Traditionell hantverksskicklighet är av stor vikt hos Ateliers deMonaco. Företagets tillverkning omfattar allt från de första skisserna till det färdiga armbandsuret. Till deras repertoar hör att utveckla sina egna urverk, att omsorgsfullt tillverka delar för hand, att noga och i detalj utarbeta gravyrer och att göra urtavlor i skelettmodell. Den extremt precisa, patenterade tourbillonkalibern överbryggar klyftan mellan traditionellt hantverk och morgondagens teknik. Slutbearbetningen för hand är ett moment som kommer från själen och som gör varje verk till en unik skapelse och tillför Ateliers deMonacos speciella prägel.

Spela upp filmen

Grundarna

Pim Koeslag

Pim Koeslag är en mästerlig urmakare och välbevandrad i mekaniska klockor och deras komplikationer. Han började sin karriär hos Frédérique Constant och är nu verkställande direktör för Ateliers deMonaco.

Peter Stas är strategen bland grundarna. Företagaren och affärsmannen är den verkställande direktören för Frédérique Constant. Han har många års erfarenhet av företagsledning bakom sig.

Robert van Pappelendam är huvudansvarig för marknadsföring. Som advokat har han samlat många års erfarenhet av att arbeta med stora internationella företag.

BrandBoutique

Exklusiva klockor direkt från tillverkaren

Har du frågor?
Vi hjälper dig gärna.

+49 721 96693-980

Kontakt