Hoppa över
145 000 shoppingupplevelser med enastående omdömen över hela världen
Chrono24 - Sverige
Logga in eller registrera dig

Bra bilder

För att ta bra bilder behöver du egentligen inte mer än kameran i en modern smarttelefon.
I vår handledning får du reda på hur du kan ta lyckade bilder hemma utan professionell kamerautrustning.

När man är på jakt efter en ny klocka är det oftast bilden i annonsen man fastnar för först. Snygga bilder med mycket hög kvalitet är därför det effektivaste sättet att övertyga potentiella köpare.

Här får du några enkla tips och exempel på hur man kan göra för att ta bra foton på sin klocka.

Förstasidesbild

Endast klockan får synas på bilden: extra information, märkningar, etiketter, tillbehör, dokument eller bilder på butik eller personal är inte tillåtna.

Placera klockan i mitten av fotot, så att hela klockan syns.

Fotografera klockan liggande.

Ljussättningen

Det är bäst att fotografera klockorna i dagsljus och i en ljus omgivning. Det bästa sättet att skapa en optimal belysning för fotot utan extra kamerautrustning är att fotografera i dagsljus.

Använd inte blixt när du tar dina foton. Blixten kan få färgerna och materialet att se konstiga ut och oftast speglas den i urtavlan, vilket ger ett dåligt helhetsintryck och får din klocka att se sämre ut. Därför är det bättre att använda någon annan ljuskälla, om bilderna blir för mörka.

Kvaliteten

Se till att hela klockan och urtavlan hamnar i fokus på bilden.

Se till så att dina bilder är skarpa och att upplösningen är hög.
Det går hur lätt som helst med mobilen: fokusera på klockan eller tillbehöret genom att peka på objektet med fingret på mobilskärmen. Ändra inte på upplösningen eller filstorleken på dina bilder i efterhand. Upplösningen på mobilbilder passar oftast helt perfekt till zoomfunktionen på Chrono24.

Känner du till zoomfunktionen?

Om du laddar upp annonsbilder med tillräckligt stor upplösning (1 280 x 960 pixlar) går det att använda sig av en automatisk zoomningsfunktion för din annons på Chrono24. Med den här funktionen kan alla som är intresserade granska klockan i detalj.

Arrangemanget

Placera klockan och tillbehöret på ett prydligt och välordnat sätt på bilden, så att det hela ger ett proffsigt intryck. Ta gärna närbilder på särskilda detaljer eller på sådant som är viktigt att veta, t.ex. för att belägga konkreta uppgifter som nämns i klockans handlingar.

Var noga med visarnas position på alla bilderna: det första du gör är att ställa in klockan på visningstiden ”tio minuter över tio”.

Skicket

Rengör klockan noga innan fotograferingen för att få bort saker som damm och fingeravtryck, så att du visar klockan från dess bästa sida. Ta närbilder på alla användningsspår som finns på klockan, så att intressenterna kan skapa sig en realistisk bild av klockans skick.

Fler tips för en lyckad annons hittar du här.