Hoppa över
141 000 shoppingupplevelser med enastående omdömen över hela världen
Chrono24 - Sverige
Logga in eller registrera dig

Skicka iväg en klocka

Har du sålt eller håller du just på att sälja en klocka? Våra tips hjälper dig att skicka iväg din klocka till köparen på ett säkert sätt. Pricka helt enkelt av punkterna på vår checklista en efter en, så kan du vara säker på att du inte har glömt något.

Checklista som PDF för nedladdning

Fraktkostnader

Om du planerar att sälja en klocka bör du redan i förväg ta hänsyn till vissa punkter. Det viktigaste är för det mesta priset som man vill få för sin klocka. För att du ska få ut hela ditt önskade belopp är det bäst att du planerar in fraktkostnaderna redan innan du skapar en annons.

Så snart din klocka har annonserats ut kommer potentiella kunder att fråga om fraktkostnaderna ingår i det angivna priset. För att klockan inte ska ”bli dyrare” för köparen bör du redan i förväg lägga till fraktkostnaderna till det pris som du vill få för den. Det ger dig dessutom ytterligare spelrum för prisförhandlingar.

Tullbestämmelser

För att din klocka ska komma fram till köparen utan problem är det mycket viktigt att du tar reda på vilka tullbestämmelser som gäller i respektive land och bifogar de nödvändiga dokumenten till försändelsen. Informera dig om de lagstadgade riktlinjerna (t.ex. för ett alligatorarmband). Anmäl din försändelse till tullen i förväg, och kom överens med köparen om vem som ska stå för eventuella tullkostnader.

Förpackning

För att säkerställa att klockan inte skadas under transporten bör du vara noga med att välja rätt storlek på förpackningen och använda lämpligt förpackningsmaterial i tillräcklig mängd. Förpackningen bör inte vara för stor, eftersom lådan och klockan i så fall kan slungas runt inuti. Använd tillräckligt med förpacknings- resp. stötdämpande material, som t.ex. bubbelplast, för att skydda klockan mot vibrationer. Din klocka bör vara fast inpackad i materialet, såväl i lådan som i ytteremballaget.

Försäkring

Den här punkten är särskilt viktig, och därför rekommenderar vi att du informerar dig noga om klockans försäkring innan du skickar iväg den. Välj ett försändningssätt där din klocka är försäkrad till fullvärde mot skador eller förlust. Säkerställ att försäkringen även gäller för värdeföremål och klockor.

Mottagarens adress

Även om det verkar självklart: Skriv adressen korrekt, fullständig och väl läslig på förpackningen respektive på transitdokumentet. Och se till att leveransadressen motsvarar den adress som anges i ditt myChrono24-konto. Kontakta vårt Support Team om köparen ger dig en annan leveransadress.

Spårning

När du har skickat iväg klockan måste du tänka på att meddela köparen försändelsens spårningsnummer. På så sätt kan köparen spåra leveransen och hålla sig informerad om dess status.

Sälj nu