Mer än 79 000 nöjda användare över hela världen ger oss omdömet 4,8 5 stjärnor

Få fart på försäljningen

Här får du veta hur du kan göra din annons mer attraktiv för att öka din försäljning.

Tips 1

Bra bilder

Fotografera din klocka ur olika perspektiv, så att alla viktiga delar syns. Var extra noga med att kvaliteten på fotona är hög.

Även antalet foton påverkar starkt hur attraktiv annonsen blir. Foton är nämligen det bästa sättet för en möjlig kund att bedöma i vilket skick klockan i annonsen är. Därför är det bäst att ladda upp minst 8 foton.

Här kan du läsa fler tips för perfekta foton på din klocka.

Tips 2

Hitta rätt pris

För att lyckas sälja din klocka bör du inte sätta ett för högt pris. Samtidigt är det viktigt att inte lägga ut klockan till underpris. Glöm inte heller att ta med allt som hör till klockan, som originalförpackningen och alla handlingar, eftersom det också påverkar priset.

Tänk också på att professionella handlare vanligtvis lyckas sälja till högre priser än privata säljare. Det beror på att yrkesmässiga handlare är skyldiga att lämna garanti på varan efter köpet.

Om du inte vet vilket försäljningspris som vore rimligt, kan du gratis ta reda på din klockas aktuella marknadsvärde.

Tips 3

Ge en utförlig beskrivning

I din annons kan du med dina egna ord beskriva vilket skick din klocka är i och vilka egenskaper den har. Särskilt om du ska sälja en begagnad klocka är det bra om du utnyttjar den här möjligheten, till exempel för att tala om vilka användningsspår klockan har.

Annonser som saknar beskrivningstext eller vars beskrivningstext är intetsägande leder ofta till en massa följdfrågor, och det kan göra att dina möjliga köpare känner sig osäkra. I värsta fall avstår de då hellre från att köpa din klocka.

För långa beskrivningar är lika illa som att inte ha någon beskrivning alls, eftersom den viktiga informationen går förlorad i texten. Texter med 750 till 1 700 tecken (inklusive mellanslag) är lagom långa.

Tips 4

Ange all basinformation

När du skapar en annons för din klocka på Chrono24 får du tillgång till en stor mängd egenskaper som du kan använda för att ge en exakt beskrivning av din klocka. Ju fler egenskaper du fyller i, desto lättare blir det för möjliga köpare att hitta din klocka, så du får den såld.

Uppgifterna om tillverkningsåret, materialet i boetten, bandets material, urtavlans färg och urverket är särskilt viktiga. Vi rekommenderar att du anger så många frivilliga uppgifter som möjligt, eftersom din klocka då kommer att visas bland sökresultaten även vid mycket detaljerade sökningar.