Logga in

Depositionstjänsten på Chrono24

Köpare

Säljare

Depositionstjänsten gör det ännu enklare och säkrare att köpa av privatpersoner: Du betalar in köpesumman på ett klientmedelskonto, där dina pengar är i säkert förvar tills du har fått din klocka. Köp bekvämt även av privata säljare från utlandet, och lita alltid på stödet från vårt team.

Betala säkert vid köp av privatpersoner

Betalning via klientmedelskonto

Betalning via klientmedelskonto

Säkerheten först. Först får du den köpta klockan. Sedan betalas köpesumman ut till säljaren.

Flexibla betalningssätt

Flexibla betalningssätt

Med depositionstjänsten köper du sorglöst av privata säljare från hela världen, oavsett om du betalar via banköverföring eller med kreditkort.

Personlig support

Personlig support

Vi hjälper dig alltid med råd och dåd. Om det är något som inte fungerar som avtalat, hjälper vi dig och säljaren att nå en överenskommelse.

Mer säkerhet för säljare och köpare

På Chrono24 säljer du alltid via vår depositionstjänst. Med denna tillhandahåller vi ett säkert betalningssätt som ger dig möjlighet att kunna erbjuda din vara helt utan bekymmer – även internationellt.

Så här fungerar det

I 4 steg till en framgångsrik försäljning

Du säljer din vara bindande på Chrono24

Du säljer din vara bindande på Chrono24

Köparen betalar in pengarna på ett säkert klientmedelskonto

Köparen betalar in pengarna på ett säkert klientmedelskonto

Du skickar varan till köparen med försäkrad post

Du skickar varan till köparen med försäkrad post

Du får pengarna direkt till ditt konto så snart varan har kommit fram

Du får pengarna direkt till ditt konto så snart varan har kommit fram

Ta reda på mer om försäljningen på Chrono24

Hur fungerar depositionstjänsten?

Hur får jag pengarna från försäljningen?

Hur skickar jag min klocka på ett säkert sätt?

Vad händer när problem uppstår?

Vad är depositionstjänsten på Chrono24?
Depositionstjänsten på Chrono24 ger mer säkerhet åt både säljare och köpare vid klockköpet: När köparen har betalat in pengarna på klientmedelskontot, förvaras pengarna tryggt på det kontot tills köparen har fått den beställda varan.

I regel godkänner vi utbetalningen inom 7 vardagar efter det att köparen har bekräftat att varan har levererats. Betalningen kan också godkännas tidigare av köparen själv.

Vid betalning via depositionstjänsten har vi dessutom bättre möjligheter att hjälpa dig om något inte går som planerat.
Vilka betalningssätt kan jag erbjuda när jag hittat en köpare?
Köparen betalar i regel via depositionstjänsten på Chrono24. Efter sin beställning betalar köparen in pengarna på ett säkert klientmedelskonto. Du skickar därefter klockan till köparen och får inköpspriset så snart klockan kommit fram till köparen.

I vissa fall kan det förekomma att en köpare eller en säljare inte kan utnyttja depositionstjänsten i sitt land. I sådana fall betalar köparen direkt till dig. För det ändamålet kan du välja din önskade betalningsmetod, t.ex. banköverföring eller PayPal. Chrono24 skickar sedan dina betalningsuppgifter till köparen.

Mer information om depositionstjänsten finns här.

Naturligtvis kan du även överlämna varan till köparen personligen. Vi rekommenderar att du då väljer en säker och övervakad plats, exempelvis en juvelerarbutik. Du kan även i detta fall välja depositionstjänsten som säker betalningsmetod. Beakta även våra säkerhetstips.
När måste försäljningsprovisionen betalas?
Om du använder depositionstjänsten för din annons kommer vi att innehålla provisionen direkt vid utbetalningen av försäljningspriset till dig.

Om köparen betalar direkt till dig debiterar vi dig försäljningsprovisionen. Fakturabeloppet ska betalas inom 14 dagar.
Vilken säkerhet ger depositionstjänsten för säljare?
Säkerhet vid klockköpet är särskilt viktigt för oss! Med depositionstjänsten säkerställer du att bedrägeriförsök inte har någon chans och att köpesumman kommer in på ditt konto.

Säker betalning
Köparen betalar in pengarna på klientmedelskontot. Du skickar inte iväg varan förrän betalningen har kommit in dit. Så snart varan har kommit fram till köparen, kan han eller hon ordna med utbetalningen till dig. Men oroa dig inte – om köparen inte gör det, betalar vi i regel ut dina pengar till dig inom 7 vardagar efter leveransen.

Dataskydd
Vid betalning via depositionstjänsten lämnar du inte ut några uppgifter till köparen. Således är dina uppgifter alltid skyddade.

Chrono24 Support, om någon gång något inte går som planerat
Om det någon gång skulle uppkomma problem, bistår vi dig gärna med råd och dåd och hjälper till att övervinna eventuella språkbarriärer mellan dig och köparen.
När får jag mina pengar?
Så snart varan har kommit fram till köparen, kan han eller hon godkänna utbetalningen av köpesumman till dig. Men oroa dig inte – om köparen inte gör det, betalar vi i regel ut dina pengar till dig inom 7 vardagar efter leveransen. Tänk på att det kan ta upp till 3 vardagar tills ditt konto krediteras med pengarna.
Hur skickar jag som privat säljare min klocka på ett säkert sätt?
För att förvissa dig om att din klocka kommer fram till mottagaren på ett säkert sätt måste du beakta följande punkter:

  • Förpackning: Välj en stabil transportkartong i rätt storlek och använd tillräckligt med förpackningsmaterial.
  • Mottagarens adress: Låt köparen bekräfta leveransadressen i förväg. Se till att denna anbringas väl läsbar på transportkartongen.
  • Försäkring: Informera dig om transportförsäkringen redan före leveransen. Denna måste under alla omständigheter även gälla för värdesaker som klockor och täcka dem till sitt fulla värde mot skada och förlust.
  • Spårning: Välj ett leveranssätt med spårning av försändelser. Meddela köparen respektive spårnings-id när du har skickat iväg varan, så att han/hon kan spåra sändningen.
Hur hjälper Chrono24 mig vid problem?
Om det någon gång skulle uppkomma problem, bistår vi dig gärna med råd och dåd och hjälper till att övervinna eventuella språkbarriärer mellan dig och köparen. En lösning hittas alltid i samförstånd med båda parter. Om försäljningen upphävs, betalar vi aldrig tillbaka köpesumman utan säljarens samtycke.
När får jag ett tillgodohavande för en annullerad försäljning?
Så snart vi har annullerat din försäljning, får du en återbetalning av försäljningsprovisionen av oss. Om du redan har betalat denna, sker återbetalningen senast 7 dagar efter det att försäljningen har annullerats. Vid en överföring ska du tänka på att det kan ta upp till 3 vardagar tills ditt konto har krediterats med pengarna.