Logga in
1919 Collection

Serien hyllar estetiken från det år då Bauhausskolan grundades. Klockorna kännetecknas av de brutna bandfästena, som smälter in i armbandet. 1919 Datetimer Eternity Brown Alligator Leather tog med sin tidlöst eleganta design guld på German Design Award 2017.

Teknik från motorsporten

Klockor från Porsche Design är mer än bara tidmätare, de är precisionsinstrument med den senaste tekniken. Porsche Design samarbetar nära med Porsche Motorsport för att utveckla lyxklockor av högsta klass. Detta samarbete bidrar med innovativ teknik från motorsporten och möjliggör topprestationer beträffande material och precision – både vad gäller motorsport och utveckling av förstklassiga klockor.

Swiss Made med design från Österrike

Den interna designstudion F. A. Porsche i Zell am See i Österrike är ansvarig för designen av dessa tidmätare. De fortsätter det arbete som grundaren och namngivaren professor Ferdinand Alexander Porsche påbörjade. Utveckling och produktion sker i Solothurn i Schweiz. Ingenjörerna på Porsche Design Timepieces AG arbetar med outtröttlig pionjäranda på att hitta nya sätt att skapa ovanliga tidmätare.

Klockindustrins avantgarde

Porsche Design revolutionerar branschen med enastående design och innovativ teknik. För att minska reflektioner utrustade man i slutet av 1960-talet racerbilar med mattsvart inredning. Med detta som förebild skapade prof. F. A. Porsche världens första mattsvarta armbandsur. Åtta år senare presenterade man den första kronografen som var helt tillverkad i titan.

Grundaren

Prof. F. A. Porsche grundade Porsche Design 1972. I hans skapelser, som bl.a. omfattar den legendariska Porsche 911, förenas high-tech och progressiv design. Hans känsla för sambandet mellan designkompetens och ingenjörskonst präglar än idag märkets filosofi. Lyxklockorna från Porsche Design har inspirerats av motorsport i över 40 år.