Logga in
1919 Collection

Funktionell, elegant, minimalistisk – det utmärker 1919 Collection. De stora, mörka urtavlorna med arabiska siffror fokuserar på det väsentliga. Serien kännetecknas av genombrott på bandfästena och en smidig övergång till armbandet.

Timepieces med Porsche-DNA

911 – sedan 1963 väcker dessa siffror känslor och ger ett enastående uttryck för fascinationen av sportbilar. Med modellen 911 skapade professor Ferdinand Alexander Porsche en legendarisk sportbil som väcker begeistring än idag. Framgångsreceptet: Form och funktion är perfekt anpassade till varandra. Denna filosofi återspeglas också i Porsche Design Timepieces. Varje modell innehåller typisk Porsche-DNA.

Harmoni mellan teknik och design

Porsche Design Timepieces är precisionsverktyg och innovationsbärare som kombinerar teknik från bilindustrin med schweizisk urmakarkonst. Formgivare och urmakare arbetar ständigt på att leverera precision, funktionalitet och prestanda på högsta nivå. För detta ändamål utvecklar de gemensamt häpnadsväckande tidmätare med karakteristiska linjer och enastående funktionalitet.

Äkta minimalism, tekniskt revolutionerande

Chronograph I är den första klockan som professor F. A. Porsche designade för Porsche Design. Med sina puristiska instrument och det komplett mattsvarta utseendet revolutionerade tidmätaren urmakarkonsten. Precis som Porsche 911 är Chronograph I en tidlös designklassiker. Porsche Design är dessutom den första klocktillverkaren som använder titan till sina klockor. Dessa tidmätare är extra robusta och lätta.

Tiden och världen i rörelse

Porsche Design ifrågasätter ständigt det oförändrade tillståndet och utvecklar nya klockor med utmärkta funktioner. Ett exempel på detta är klockorna för resor, som är optimerade för globetrotters och erbjuder väcknings- eller världstidsfunktion. Med ett enda knapptryck kan man se tiden någon annanstans i världen – perfekt för resenärer.

Grundaren

Professor F. A. Porsche grundade Porsche Design 1972. Hans skapelser har en omisskännlig linjeföring som har sitt ursprung i konstruktionen av sportbilar. Precis som när det gäller legendariska Porsche 911 är mottot för varje design: Optimera funktionen, reducera designen till det väsentliga – helt i linje med tanken att få ut ett maximum av ett minimum.