Handuppvridna klockor

Tunn, tydliga drag, exakt gång – det utmärker en handuppvriden klocka från NOMOS Glashütte. Först när gångreserven på över 40 timmar är förbrukad vill den ha ny energi. Den handuppvridna varianten av Tangente är en klassiker och är manufakturens ikon. Kollektionen kompletteras till exempel av den välvda modellen Orion i större och mindre, ljus och mörk version och den urbana modellen Metro, ibland med, ibland utan indikator för gångreserv.

Automatklockor

Automatklockorna från NOMOS Glashütte går och går och går, eftersom de vrider upp sig själva – det räcker med att röra lite på handleden. Med den maritima klockan Ahoi kan man dyka ända ner till 200 meters djup, kronan och botten är säkert fastskruvade. Zürich Weltzeit förenar 24 tidszoner i en klocka, med andra ord en äkta kosmopolit.

Manufaktur

NOMOS Glashütte är en av världens få manufakturer som drivs av innehavaren – och har dessutom sitt hem i den traditionella tyska orten för mekaniska klockor: Glashütte. Nästan alla små komponenter tillverkas på plats, från urverk till smådelar. Produktionsdjupet når upp till 95 procent. Sitt genombrott fick NOMOS Glashütte 2014 med sitt egentillverkade ”swing system” för gånghaken och gånghjulet. Denna tekniska sensation – NOMOS Glashütte har sedan dess serietillverkat ett eget reglersystem – innebär en självständighetsförklaring gentemot underleverantörer och markerar början på en ny era. Manufakturen strävar ständigt efter innovationer och är idag Tysklands största tillverkare av mekaniska klockor.

Från Glashütte ut i hela världen

Vår sökning efter återförsäljare visar var i världen det finns NOMOS-klockor

Sök återförsäljare
Design

Tillverkad för hand i Glashütte, utformad i Berlin – varje klocka från NOMOS Glashütte är samtidigt en äkta berlinare: trendig, okonstlad, lekfull. Talrika kreativa människor arbetar varje dag på den perfekta formen. NOMOS Glashütte tillverkar i överensstämmelse med de kriterier som ställs av Deutscher Werkbund, där överskådlighet och reducering till det väsentliga hör till de viktigaste kraven.

Klassiska klockor

NOMOS-klockan nummer ett är än idag modellen Tangente. På 25 år har den blivit en klassiker, en designikon. Till den första tidens klockor hör även Orion, Ludwig och den fyrkantiga Tetra. Dessa tillverkas än idag, är otroligt populära och finns i olika storlekar och färger, som automatiska och handuppvridna varianter. Idag tillverkar manufakturen 13 modellserier.

BrandBoutique

Exklusiva klockor direkt från tillverkaren

Har du frågor?
Vi hjälper dig gärna.

+49 721 96693-980

Kontakt