Varför Chrono24? Logga in
Limiterad utgåva

Moritz Grossmann och Chrono24 har tillsammans med utvalda användare organiserat en spännande designworkshop. Resultatet är denna underbara klocka, som tillverkas i en exklusiv upplaga på 24 stycken. Utnyttja den här unika möjligheten och bli en av de få lyckliga ägarna till den här fina tidmätaren.
Låt videon ge dig ett intryck av denna designworkshop:

Christine Hutter i en exklusiv intervju med Chrono24
Innovationsdrivare sedan 1854

Tillsammans med Ferdinand A. Lange lade Moritz Grossmann grunden för det tyska urmakeriet. Han publicerade, höll föredrag, var initiativtagare och var med om att grunda tyska urmakarskolan i Glashütte. Precis som då präglas dagens klockor från Moritz Grossmann av kreativa idéer. Modellen Benu Tourbillon kan ställas in exakt, eftersom klockans patenterade sekundstopp arbetar med en pensel som tillverkats av människohår – en nyhet inom klocktillverkningen.

Perfekt hantverkskonst

Hos Moritz Grossmann är allt äkta hantverk: från den minsta lilla detaljen till det kompletta urverket, från första utkastet till den färdiga klockan. Varje modell förkroppsligar kombinationen av traditionellt hantverk med banbrytande mekanik. Moritz Grossmann tillverkar till och med visarna för hand. Fabrikens kärlek till detaljer är enastående och saknar motstycke internationellt.

Spela upp filmen
Början på en ny era

I den nya fabriken förenas Grossmanns gamla värden när det gäller klockor med urmakarkonstens krav och möjligheter i det 21:a århundradet. Handtillverkning och ögonmått förenas med datorstödd konstruktion och produktion. Grossmanns aktuella tidmätare kombinerar karaktäristisk traditionell urmakarkonst med moderna element från dagens klocktillverkning – på detta sätt skapas konstverk med nutida precision.

Grundaren

Christine Hutter, urmakare och internationellt framgångsrik affärskvinna grundade 2008 företaget Grossmann Uhren GmbH och blåste så nytt liv i ett av den tyska urmakarkonstens största namn. I sina klockor förenar Christine Hutter traditionell hantverkskonst med den senaste tekniken. Som kvinna i denna manliga domän ger hon tiden ett nytt ansikte och skriver så historia.

BrandBoutique

Exklusiva klockor direkt från tillverkaren

Har du frågor?
Vi hjälper dig gärna.

Har du några frågor angående vårt erbjudande?

Kontakta oss