Varför Chrono24? Logga in

Louis Moinet är ett av världens mest exklusiva märken på lyxklockor och tillverkas endast i begränsade serier eller i enstaka exemplar (500 klockor per år). Utomordentliga och exotiska material, som till exempel meteoritfragment eller förstenade dinosaurieben, pryder dessa armbandsur på ett unikt sätt och gör vart och ett av dem till någonting otroligt speciellt. Varje klocka är en kombination av traditionellt hantverk och framsynt precisionsteknik.

Jean-Marie Schaller i en exklusiv intervju med Chrono24

Videofilmer

  • Sideralis

    Den interstellära inverterade tvåfaldiga tourbillonen med världens största tourbillonkorgar.

  • Black Gold Derrick

    Med sin effektfulla och livliga urtavla, sitt skelettskurna urverk och sin utmärkta mekanik.

  • 20-Second Tempograph

    Och sin exklusiva 20 sekunders retrograda mekanik.

Bunden till tradition

Den här tillverkarens rötter sträcker sig tillbaka ända till 1806. Louis Moinet, en mycket skicklig urmakare som var en av de största begåvningarna inom 1800-talets urmakarkonst, uppfann den första kronografen 1816 (intygat av Guinness World Records™). Han är också författaren av ”Traité d’Horlogerie”, en viktig och prisad encyklopedi om klockor som gavs ut 1848. Dessutom skapade han klockor för de mest betydande personerna under hans tid, som till exempel Napoléon Bonaparte, Thomas Jefferson och Georg IV av Storbritannien.

Utomordentlig design

Varje klocka från Louis Moinet har unika särdrag som gör den minnesvärd. Till märkets kännetecken hör dess ”Gouttes de Rosée”-visare som slutar i form av en daggdroppe samt det karakteristiska dekorativa flätmönstret av parallella linjer på urtavlan. Märket har utvecklat åtskilliga livliga och imponerande sätt att uttrycka tiden.

Framgång

Louis Moinet blev officiell innehavare av titeln ”Världens allra första kronograf”, som tilldelades av den officiella organisationen Guinness World Records. Louis Moinet har också vunnit några av de mest åtråvärda utmärkelserna, bland annat tre priser för bra design, ett Red Dot-designpris (bäst i den bästa kategorin), guld- och bronsmedaljer i tidmätningstävlingen, ett ”bäst bland de bästa”-pris från Robb Report, ett pris för revolutionärt och samtida mode i Ryssland, en hedersbevisning för årets kronograf från den japanska tidskriften Begin samt ett förtjänstpris från UNESCO.

Grundaren

Jean-Marie Schaller grundade det oberoende klockföretaget Les Ateliers Louis Moinet SA 2001 i Saint-Blaise, Schweiz. Som klockälskare var hans mål att blåsa nytt liv i Louis Moinets genialiska urmakarkonst. I sin egenskap av verkställande direktör och konstnärlig ledare är Schaller ansvarig för den här tillverkarens utsökta skapelser. Begränsade serier framhäver exklusiviteten hos varje Louis Moinet-klocka.

BrandBoutique

Exklusiva klockor direkt från tillverkaren