Mästerverk med komplikation

De mekaniska klockorna från Epos hör till den schweiziska urmakarkonstens mästerverk. För detta ändamål utrustar tillverkaren beprövade standardurverk med komplikationer som man själv har utvecklat och konstruerat. Enastående exempel är baksidans modifikationer eller en kalender med en stor månfasvisning.

Skeleton och open heart

Att skelettera urverk och urtavlor hör till Epos specialiteter. Dessa klockor ger dig möjligheten att betrakta hur det fint utsmyckade, högkvalitativa schweiziska urverket arbetar. Urtavlorna på open heart-modellerna har en öppning direkt över oron. På detta sätt kan man beundra taktgivarens svängningar.

Klassisk och tidlös

Designen på dessa armbandsur är både klassiskt elegant och samtidigt tidlös. Talrika modeller är därmed perfekta för kontoret eller formella tillfällen. Klockornas retrodesign gör att många av dem påminner om förgångna decennier, vilket gör dem trendiga.

Sportiga och funktionella

Från kronografen och pilotklockan till dykarklockan: Epos-klockorna i kollektionen Sportive uppfyller alla anspråk som ställs på moderna sportklockor. Särskilt robusta dykarklockor är vattentäta upp till 500 m och utrustade med en heliumventil. Kronograferna stoppar tidsintervaller på upp till 12 timmar och är därmed idealiska följeslagare för tävlingsbanan.

Singi Chonge i en exklusiv intervju med Chrono24
Finslipad teknik till överkomliga priser

Exklusiva schweiziska klockor, manuellt modifierade urverk, överkomliga priser – det är Epos filosofi. Tillverkarens syfte är att utveckla högkvalitativa klockor och att utrusta dem med komplikationer. Dessa är i nivå med de stora märkenas berömda armbandsur. Tack vare det utmärkta pris/prestanda-förhållandet är Epos-klockor överkomliga för nästan alla.

Artistry in Watchmaking

Epos har specialiserat sig på modifiering och vacker utsmyckning av urverk. Talrika urverk dekoreras på ett påkostat sätt. De underbart utsmyckade och skeletterade urverken kan beundras framifrån genom reptåligt safirglas. Dessutom är Epos en expert när det gäller framställning av komplikationer. Till märkets mästerverk hör mekaniska klockor med GMT-funktion, kalender, månfasvisning eller modifiering av baksidan. Som bas för Epos-skapelserna används beprövade, tillförlitliga schweiziska urverk från ETA eller Sellita. Varje Epos-kaliber är ett exempel på schweizisk urmakarkonst.

Om Epos

Den välkända klockexperten Peter Hofer grundade Epos 1983. Bara två decennier senare tog familjen Chonge-Forster över företaget. Familjen, djupt förankrad i den schweiziska klockindustrin, utökade utbudet av klockor och etablerade märket internationellt. På detta sätt blev Epos en välrenommerad tillverkare av innovativa mekaniska klockor till överkomliga priser.

Sedan 2018 är Singi Chonge verkställande direktör för Epos Uhren AG. Han är uppvuxen i klockindustrin och har mångårig erfarenhet när det gäller ekonomi och marknadsföring på nätet. På hans dagordning står föryngring av märket samt förening av urmakartradition och tidsanda.